lördag 30 augusti 2014

Path of the gods


Ska du någon gång bege dig ut på en vacker vandring bege dig då till Amalfi-kusten och Sentiero degli Dei- Gudarnas stig. Vackrare led har jag nog aldrig gått. Det är inte för inte som denna led kallas Gudarnas stig. Det är verkligen gudomligt vackert. Som en skänk från ovan, bokstavligt talat. Att gå denna led är verkligen en lisa för själen och jag lovar att du kommer att vara uppfylld av lycka och inre ro. Italien, Italien, din bedårande skönhet slutar aldrig att hänföra mig.

Sentiero degli Dei är en drygt 8 kilometer lång vandringsled som slingrar sig längs de dramatiska bergsluttningarna ovanför Amalfikustens pärlor. Amalfikusten är spektakulär i sig och de bildsköna byarna är många. Som om det inte vore nog lockar Sentiero degli Dei fram ytterligare en dimension av det. Att vandra är alltid trevligt, men denna led slår nog det mesta. Det här är dessutom Italien och italienarna kan som bekant det här med att uppskatta livets goda. Bli därför inte förvånad om du plötsligt blir serverad en glas rödvin och goda oliver längs vägen. När vi gick leden för några år sedan överraskades vi dessutom av en liten orkester som spelade vacker klassisk musik. Mitt ute i ingenstans! Det är Italien det.

För att komma till Sentiero Degli Dei, åk då till den lilla bergsbyn Agerola och följ sedan skyltarna. Leden börjar inne i byn och går sedan längs den makalöst vackra kusten för att avslutas i Nocelle ovanför den pittoreska byn Positano.Trevlig vandring!

/Anna
Inga kommentarer: