tisdag 2 september 2014

Genesis


I söndags gjorde jag och några vänner en lite utflykt till Fotografiska för att se den brasilianska fotografen Sebastião Salgados utställning "Genesis". Vilken utställning! Hans hyllning till vår planet med de vackra naturbilderna i svartvitt berörde verkligen. Vår jord är så vacker med alla sina dimensioner, men också så sårbar. Utställningen väckte verkligen många tankar om vilket enormt ansvar vi har att förvalta vårt arv. I vardagen är det lätt att glömma bort det, men när man ser bilder på den mångfald av djur och natur som gör vårt jordklot så unikt känner man snabbt hur viktigt det är. Jorden är vårt hem, vår smärta och vår kärlek. Var rädd om den och ta ansvar så att även kommande generationer kan få uppleva allt det vackra vi upplever idag. 

Genesis visas på Fotografiska fram till den 14 september så passa på att se den om du har vägarna förbi. Parallellt med Salgados utställning pågick även utställningen "Living Shrines" av den amerikanska fotografen Lisa Ross. Hennes bilder från religiösa riter i Taklamakanöknen i Ugurien var verkligen häftig. Ljuset var helt magiskt och jag tilltalades verkligen av hennes bildspråk. Vilken fantastisk fotograf och vilka miljöer! 


Love!

/Anna

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag hittade din blogg genom Svenska Resebloggar, som jag också tillhör. Vilken intresant utställning! Har varit på Fotografiska några gången när jag besökt min son i Stockholm. Själv bor jag i Wales, så det är lite långt att åka för denna utställning.

Gypet Nomad/Anna sa...

Hej Lena,
Roligt att du har hittat hit. Då ska jag kika in på din blogg också. Jag var i Wales för ett antal år sedan och det var otroligt vackert. Salgados utställning var fantastisk. Synd att du inte hinner se den, men har du tur så visas den någon annanstans framöver. Annars brukar ju Fotografiska vara duktiga på att bjuda in många andra duktiga fotografer. Tack för din kommentar! Det är alltid trevligt med respons från sina läsare. Ha en fin kväll!

Anonym sa...

Välkommen till mej!!! Wales är verkligen vackert!!!