lördag 20 september 2014

Island tour


Ska man upptäcka Mykonos alla små guldkorn är det ett måste att åka runt på ön. Ön är liten så avstånden mellan de olika utflyktsmålen är korta. Lokalbussar är ett bra alternativ om man bara vill ta sig till de närmaste stränderna, men vill man upptäcka mer är det ett ännu bättre alternativ att hyra en vespa eller fyrhjuling för en dag eller två. 

Fyrhjulingar är omåttligt populära på ön och du ser dem överallt. Jag är egentligen en vespa-tjej, men på Mykonos kände jag att det var dags att prova på något nytt. Och så roligt det var. Att köra med fyra hjul kontra två hjul har ju dessutom sina fördelar. Man tar sig fram överallt, såväl på vägarna som off road bland sten och damm.
Här kommer tips på några trevliga stränder och utflyktsmål.

- Fyren vid Fanari
Väldigt vacker plats i karga omgivningar. Den gamla övergivna fyren ligger längst ut på en klippa och är otroligt vacker med sin slitna och avskalade fasad. Platsen är otroligt rofylld och lär även vara fantastiskt vacker i solnedgången.

- Aghio Sostis
Aghio Sostis ligger på norra Mykonos och är en vacker strand som ligger insprängd mellan bergen. Här finns varken strandrestauranger eller solstolar och det är lugnt och fridfullt. Vattnet är dessutom väldigt klart och fint. Ett hett tips om du vill ha en avskild och vacker strand med lugn atmosfär.- Kalafatis
Kalafatis är ett mecka om man är sugen på diverse vattensporter. Här finns både vindsurfing, paddle boards, vattenskidor, kite-surfing och annat. I slutet av stranden i Kalafatis ligger dessutom beach cluben/restaurangen Thalassa där man kan njuta av en god lunch med utsikt över det vackra turkosblå Medelhavet.- Psarou
Vacker strand med den härliga och kända beach clubben Nammos. Sola och bada och njut sedan av en god lunch i skuggan eller festa loss på after beachen på Nammos. Ett måste!


- Aghios Ioannis
Mysig strand på öns västkust. Förutom en trevlig miljö är det även här du hittar restaurangen Hippie Fish som jag tipsat om tidigare. Stranden ligger bara en kvart från Mykonos stad så det är dessutom enkelt att ta sig dit. 

********
 Ha en trevlig tur!

/Anna

Inga kommentarer: