torsdag 18 juni 2015

Hippy market i Punta Arabí


Är det något som genomsyrar hela livet på Ibiza så är det hippiekulturen. Den är inte påtaglig överallt, men den finns där och gör att stämningen alltid känns så där bohemiskt avslappnad. Jag kan lockas av hippiekulturen. Det där enkla livet när man lever nära naturen, känner sig fri och verkligen lever dag för dag. Samtidigt är det på tok för flummigt för mig och drogkulturen som kommer med hippielivet tar jag helt avstånd från. Det läckra med Ibiza är dock att man kan få en släng av hippiekulturen utan att helt behöva leva efter dess oskrivna lagar.

Hippiemarknaderna på ön är ganska många, men det finns två som är mer kända än andra- Las Dalias och den i Punta Arabí. Igår besökte vi den sistnämnda som äger rum varje onsdag i Punta Arabí i Es Canar. Tyvärr förtar kommersen mycket av känslan och turisterna strömmar till marknadsstånden, men bortser man från det är det ändå en rolig dagsutflykt. Hippemarknaden har funnits i Las Dalias sedan 1973 då Hotel Club Punta Arabí lät hippies sälja sina hantverk till turister som besökte hotellet. Sedan dess har marknaden vuxit sig större och större och idag ställer över 500 hantverkare och försäljare upp sina stånd på området.

Hippymarknaden i Punta Arabí är lite av ett måste om man är på ön och det är enkelt att ta sig dit med bil. Parkeringen ligger alldeles i närheten och kostar bara några euro. Efter ett besök på marknaden är det ett tips är att gå ner mot campingen. Där är hippykulturen om än mer påtaglig. Slå dig ner för något läskande på den lilla bohemiska baren, dansa med hippies som spelar gitarr på stranden eller gå en liten promenad i området.
Live and Love!
/Anna

Inga kommentarer: