fredag 26 juni 2015

Behind the scenes at IbizkusJag är väldigt svag för ljusa roseviner likt Minuty. När vi upptäckte Ibizas egenproducerade vin Ibizkus var lyckan därför total. Vi hittade vinet i Sal de Ibizas butik och bestämde oss för att söka upp platsen där vinet framställs. Efter att ha frågat ett antal spanjorer på ön hittade vi äntligen fram till den smått oansenliga lilla bodegan där det välsmakande rosa produceras.

Söta Maggie välkomnade oss med öppna armar och visade oss runt bland vintunnor och lager, vilket var otroligt roligt med tanke på att vinet snabbt blivit en favorit. Ibizkus finns än så länge bara som vitt och rosé, men man håller nu på att även ta fram ett rött vin. Väldigt spännande! Samtidigt vill de bevara det personliga med vinet och har därför inte som syfte att massproducera, något som jag verkligen uppskattar. 

Är ni på Ibiza, beställ då gärna ett glas rosé Ibizkus eller köp med en eller några flaskor hem. Bara flaskan i sig är en skönhet och eftersom även korken är av glas kan den användas som vattenkaraff eller bara som en vacker dekoration. Vinet finns att köpa i utvalda butiker och på flygplatsen, men kan även köpas på plats direkt från lagret.

Ibizkus bodega hittar ni på Camino viejo de San Mateo SN i Santa Getrudis.
/Anna

Inga kommentarer: