måndag 22 juni 2015

Hippiefest, trummor och födelsedagsnatt i Benirras


Min födelsedag kunde inte ha inletts på ett bättre sätt. Hippefesten med trummorna på stranden i Benirras var helt magisk. Vilken glädje och vilken frihetskänsla. Vi dansade till trummorna som om det inte fanns någon morgondag och med bara några levande ljus och månen som ljuskälla så kanske ni förstår att det var mäktigt. Den vackra stjärnhimlen ovanför gjorde allt om än mer häftigt. När klockan slog tolv började alla att sjunga "Cumpleaños feliz, cumpleaños feliz...happy birthday to you, happy birthday to you...". Då började jag nästan att gråta av lyckorus. Så häftigt!


Suggestiva trummor likt igår har alltid fått mig att dansa. Det händer något långt nere i magen och man vill bara låta kroppen dansa till rytmerna. Hippiefesten i natt var inget undantag. Som vi dansade och så härligt det var.

Hippiefesten äger rum i Benirras varje söndag kväll under sommaren, men det var extra häftigt att vara där igår eftersom det var sommarsolståndet. Förutom att fira in min födelsedag firade vi dessutom ljuset. Att det nu blir mörkare är en annan femma, men igår firade vi sommarens härliga ljus. 

Vill ni besöka hippeifesten är det ett hett tips att stanna kvar efter solnedgången. Då försvinner de allra flesta människor som kommit dit för att se solnedgången och det hela blir mer intimt. Det är också då de "riktiga" hippies kommer dit och ljusen tänds till trummornas dova ljud.

Sent inatt åkte vi hemåt och lyckan var total. Nu väntar födelsedagslunch på Cotton Club och sedan en dag på stranden innan det blir mer firande ikväll. Så nu ska jag njuta.


Ta hand om er!
Peace and Love!
Inga kommentarer: