tisdag 7 juli 2015

Formentera- en ljuv fusion av Karibien och GotlandÄven om jag älskar Ibiza så är det något alldeles särskilt med grannön Formentera. Att besöka Formentera är som att förflyttas till Karibiens turkosblå hav och korallstränder och samtidigt få känslan av att vara på Gotland och njuta av Fårös karga kalkstenar, fiskebodar och öppna vidder. Kombinationen är oslagbar.Jag fascineras alltid av det ljus som både finns i Karibien och på Gotland och Formentera är inte något undantag. Här finns dessutom otroligt vackra stränder med ett hav som är så klart att man skulle kunna tro att man badar i en bassäng.
<
Till Formentera kan man ta sig på många olika sätt. Denna gång åkte vi över med en av de många små färjorna som trafikerar Ibiza-Formentera i stort sett varje timme. Förra gången jag var här var det under en katamarantur. Men oavsett hur man kommer hit så är känslan väldigt speciell.
Anländer man till hamnen är det inte speciellt långt till närmaste strand. Playa de Ses Illetes är den mest kända och också en av de vackraste. Så missa inte denna. Här ligger också den omtalada och populära restaurangen Andrea och Juan. Maten är väldigt bra här, men ett minst lika läckert ställe är Es Moli de Sal.

Es Moli de Sal ligger mellan Playa de Ses Illetes och hamnen och här kan man äta goda fiskrätter, njuta på terassen eller bara ta en drink i solnedgången. Deras friterade sardiner som serveras i gamla lådor är utsökt goda.

Live and love!
/Anna

Inga kommentarer: