onsdag 25 mars 2015

Southern breeze


När vardagen är fullspäckad blir tyvärr bloggen lidande, men nu känner jag att jag måste skriva några rader. I förra veckan hade jag förmånen att dra söderut till Skåne och Halland för några dagars jobb. När vi anlände till Tylösand i Halmstad var solens strålar sådär underbart härliga som de bara kan vara på våren, temperaturen låg på övre delen av nollstrecket och brisen från havet alldeles lagom.

Det är något som händer med mig när jag kommer till havet. Inga andra platser ger mig en sådan ro. Att få vandra längs strandkanten, låta vinden ta tag i håret och blicka ut över horisonten är bland det bästa jag vet. Tylösand är en underbart vacker plats på sommaren, men det är nästan så att jag är beredd att säga att den ljuvliga platsen utanför Halmstad är snäppet bättre just så här års. På sommaren trängs soldyrkare längs stranden i något som mer liknar en sardinburk än en härlig strand. I mars däremot är stranden öde och sanddynerna orörda, vilket gör det till en magisk plats. 

Innan vi drog igång envetet på kvällen passade jag på att njuta av allt detta och genom en liten bildkavalkad ska jag nu försöka återge den känslan. 

/Anna

1 kommentar:

Anonym sa...

Härliga bilder!Stranden är som bäst när den har fått levt och lever sitt eget liv, sanden har flyttat på sig och ligger där den just då hamnat med hjälp av storm och vågor. Människohänder förändrar sedan strukturen till semesterfirares önskemål om naturen//Bodil