fredag 27 mars 2015

Enkla Ting


Om man nu kan bli blixtförälskad i en butik så var det just det som jag blev i helgen när jag och min kära barndomsvän Jessica besökte underbara Enkla Ting, i Vallåkra strax söder om Helsingborg. Denna lilla pärla ligger mitt ute på landsbygden bland bondgårdar och stora öppna fält. Man skulle ju tro att det är dödsdömt att öppna en butik i en sådan miljö, men Enkla Ting och gulliga ägarinnan Kajsa har verkligen lyckats med konceptet att blanda inredning med caféverksamhet och trädgårdsnjutning. En kombination som uppenbarligen är väldigt lyckosam. Hit strömmar folk in från alla håll och kanter. Ett väldigt trevligt utflyktsmål helt enkelt.

Jag och Jessica botaniserade bland glasflaskor, lyktor, smycken, skålar och inredningsdetaljer och hem fick flera vackra ting följa med, bland annat ett läckert armband, en glasflaska, en skål och en liten vas. Jag hade kunnat köpa upp hela butiken, men ett litet bagage och en flygresa satte käppar i hjulet för det. Och tur var kanske det för det fanns så mycket fint. Som om det inte vore nog finns även ett mysigt gårdscafé bredvid butiken där man kan titta in för en god fika.

Ja, ni hör ju-jag är frälst. Enkla Ting läggs definitivt till på favoritlistan över såväl butiker som utflyktsmål. Tack Jessica som visade mig denna pärla! Kajsa, jag kommer tillbaka!

Spana in Enkla Ting här.
/Anna

Inga kommentarer: