måndag 8 december 2014

Longing back to Eze Village


När mörkret lägger sig utanför fönstret innan klockan har passerat tre på eftermiddagen så längtar man extra mycket efter ljuset. Det där ljuset som är så starkt att det räcker med några minuter för att energiintaget ska fyllas på. Vi är ju inte direkt bortskämda med det ljuset här uppe i Norden så här års. Därför var det guld värt med min weekend på Rivieran för några veckor sedan. 

Här kommer några bilder från den vackra byn Eze Village som ligger uppe i bergen längs kusten mellan Nice och Monacko. Missa inte denna pärla! Byn är byggd på en bergsklippa och i ett virrvarr av gamla medeltida gränder kan man både hitta små roliga butiker och trevliga restauranger och framför allt bildsköna vyer. Ett måste är ett besök i den exotiska trädgården i Eze Village. Här finns många udda kaktus-växter, fina statyer och läckra utsiktsplatser med hisnande utsikt över kusten och Medelhavet. 
Har du inte bil är det enkelt att ta sig till Eze Village med tåg och buss. Tåget stannar i Eze Sur Mer och därifrån tar man sedan bussen upp till Eze Village. Vägen är upp är dock inget för åksjuka. Serpentinvägarna är både snäva och branta. En tröst är dock att resan tar relativt kort tid och det är definitivt värt det. Vill man sedan göra en kortare vandring är ett tips att gå leden Chemin Nietzsche. Leden går från Eze Village ner till Eze Sur Mer. Höjdskillnaden är stor och stigarna stundtals branta, men det är det värt. 
Love/

Anna

2 kommentarer:

Anonym sa...

Trevligt återseende av Eze. Det var flera år sedan jag var där.

Gypet Nomad/Anna sa...

Ja visst är det härligt i Eze. Så vackra vyer!