lördag 28 februari 2015

Ungdomens Plaza de la Merced


Det här torget alltså. Restaurangerna, dofterna, barerna...På det här torget festade jag loss med mina spanska vänner, drack drinkar ur plastmuggar och dansade på gatan till tidiga morgonen. Plaza de la Merced var som ett enda stort diskotek, men på ett väldigt bohemiskt och levande sätt. Om det är så fortfarande vet jag inte, men varje gång jag passerar torget tänker jag tillbaka på de där varma sommarnätterna, de där galna festerna, kärleken och ungdomens oskuldsfulla tid. Det är inte utan att man blir en smula nostalgisk.

Visst finns det vackrare torg i Málaga, men det är ändå något visst med Plaza de la Merced och de gulgröna fasaderna. Plaza de la Merced är också en speciell plats ur ett historisk och kulturellt perspektiv. Det var nämligen här som den kände konstnären Pablo Picasso föddes. I närheten ligger både muséet till hans minne och hemmet där han föddes.

Har du vägarna förbi, ta en kaffe på Café con Libros, ät lite tapas på La Plaza, njut av folklivet från någon av uteserveringarna eller mata fåglarna på torget.

 /Anna

Inga kommentarer: