lördag 21 februari 2015

Hammam Al Andalus


Att besöka ett arabiskt bad/hamam är verkligen en helhetsupplevelse. Här är det inte bara badet som är i fokus utan såväl reningsriter som avkoppling. Allt i en otroligt harmonisk och vacker miljö.  

Precis som många andra städer i både Andalusien och arabvärlden har Málaga ett hamam. Badhuset heter Hammam Al Andalus och är byggt på historisk mark inne i de gamla delarna av Málaga. Under den tid då Málaga var moriskt låg de gamla arabiska baden just här, vilket gör att det känns extra mäktigt att stiga in i badhuset. Hammam Al Andalus är förvisso ganska nybyggt, men stilen är densamma. Historiens vingslag ger sig ändå tillkänna då badhuset är byggt med gammal teknik och med en arkitektur som för tankarna till ett sultanpalats. Jag njuter av att vistas i sådana här miljöer. Det är så vilsamma.  Förutom en avkopplande simtur i de olika bassängerna kan man även njuta av ångbastu, massage, skrubb och te på Hammam Al Andalus. Det är lätt att förstå varför dåtidens morer tillbringade så mycket tid i badhusen. Inte sant?

Hammam Al Andalus ligger på Plaza de los Martines 5 i Málaga, men liknande badhus finns även i Córdoba, Madrid och Granada.

För mer information, klicka här

Love
/Anna

1 kommentar:

Marie sa...

Åh, tack för det tipset! Jag har inte hunnit upptäcka Malaga riktigt, men jag ska definitivt göra det mer och besöka detta hammam. Tack för fin Andalusieninspiration!