måndag 10 november 2014

Walking the streets of La Latina


La Latina är en av Madrids läckraste stadsdelar. Blanda Montmartre i Paris med Barri Gòtic i Barcelona och du har La Latina. Bohemchict och väldigt charmigt. 

Här samlas såväl konstnärer som välbärgade Madridbor och det skapar en väldigt härlig dynamik. Här finns både vackra torg, gatukonst, marknader, folkliv, designbutiker och mysiga små bakgator.

I La Latina ska man inte ha bråttom. Det här är en stadsdel som man bara strosar runt i. Ett tips är att ta en avstickare till torget Plaza de la Paja för en kaffepaus. Torget är otroligt fridfullt och pittoreskt med såväl fågelkvitter och grönskande träd som lekande barn och uteserveringar. Ett riktigt litet guldkorn mitt i stan.I La Latina äger också den berömda marknaden El Rastro rum varje söndag. El Rastro är lite av ett måste om man är i Madrid en söndag. Marknaden sträcker sig över ett stort område i La Latina och efter lunch fullkomligt kryllar det av shoppingsugna Madridbor här. Och en och annan nyfiken turist förstås. Likt många andra marknader så finns det mycket krims krams på El Rastro, men det kan ändå vara värt en titt, framför allt nere vid parken nära Ronda de Toledo där Madridborna säljer sina antikviteter. Här kan du nämligen göra riktiga fynd och hitta unika godbitar.

Tips: Sätt klockan på ringning och gå ner till El Rastro efter frukost. Då är det färre besökare på marknaden och mindre trängsel. 


Love/
Anna

Inga kommentarer: