söndag 9 november 2014

The iguana friend


Ibland träffar man på människor som man genast känner en personkemi med. Den här mannen vid namn Mario äger den charmiga butiken Iguana och är en livsnjutare i kvadrat. I samma sekund som jag klev in i butiken hittade jag en supervacker väska med gamla mynt från när och fjärran. Mario såg mina tindrande ögon som suktade efter väskan och där någonstans, mitt bland mexikanska tyger och marockanska tofflor, skapades ett vänskapsband. Kanske inte något livslångt sådant utan snarare av mer kortvarig karaktär, men ändå.

Mario må vara en riktig hippie, men hans konstnärliga look, karisma och fascinerande berättelser från äventyr i såväl Indien som Sydamerika fångade verkligen mitt intresse. Hade jag bott i Madrid tror jag att vi hade blivit vänner på riktigt. Nu nöjer jag mig med att tänka tillbaka på de samtal som vi utbytte i den där färgstarka butiken i La Latina i Madrid.

Och vad hände med väskan? Givetvis fick den följa med hem. Den var alldeles för mycket "Anna" för att lämnas kvar. Schysst som han var prutade dessutom Mario självmant ner priset med några hundralappar. Gracias amigo!/Anna

2 kommentarer:

Marie sa...

Åh, vilken underbar affär och han ser ut som en intressant man med öppenhet och livserfarenhet! Snygg väska dessutom. :)

Gypset Nomad/Anna sa...

Ja verkligen Marie. En riktigt trevlig butik och en minst sagt fascinerande butiksägare. Definitivt att rekommendera om du är i Madrid. Håller med, väskan är supersnygg. Är kär i den :)