söndag 27 december 2015

Strosande genom ett julpyntat Köpenhamn


Jag lovade ju att återkomma med en liten hälsning från Köpenhamn och här kommer den. Ljuvliga Köpenhamn levererade i vanlig ordning. Som jag gillar den staden. Även om mitt hjärta bultar för Stockholm så måste jag ändå medge att Köpenhamn har något extra, Det är något med atmosfären och känslan som är väldigt tilltalande.  Nu när jag var där senast hade jag tyvärr bara ett dygn på plats, ett dygn som mestadels handlade om jobb. 

Jag passade dock på att strosa runt lite bland de julpyntade gatorna för att få en glimt av denna härliga stad. Här kommer fem tips i decembermörket.
Tivoli
En gammal klassiker som får ögon att tindra, oavsett ålder. Den vackra belysningen i juletid gör att upplevelsen blir om än mer magisk. Att gå runt med lite sockervadd i kylan, åka någon karusell, träffa tomten och bara mysa får vem som helst att känna sig som barn på nytt. 

Julmarknaden på Højebro Plads
Klassisk julmarknad vid Ströget där man kan dricka gluwine, köpa granar och julpynt, smaka på danska delikatesser eller bara strosa runt och njuta av den pittoreska stämningen.
Pistolstræde och Bakkekilde  
En favorit i Köpenhamn, oavsett årstid. En liten söt och vackert utsmyckad gränd där man också hittar den mysiga vintagebutiken Bakkekilde.
Hotel Chocolat 
Ett måste för chokladälskare. Denna trevliga chokladbutik hittar du mitt på Ströget. Passa på att köpa med några goda tryfflar eller njut av en god kopp varm choklad. Ett perfekt ställe för inköp av "gå bort presenter"!
Day et Mikkelsen 
Den danska designfavoriten Day et Mikkelsens stora butik på Pilestræde är alltid ett måste när jag är på besök. Snygga väskor, vackra kläder och fin inredning! Love
Anna

1 kommentar:

FREEDOMtravel sa...

Ser verkligen mysigt ut! Gilla Köpenhamn! :)